Кіровоградщина прийматиме переселенців з Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне

Кіровоградщина прийматиме переселенців з Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей. Про це Суспільному розповіла заступниця голови координаційної ради з розміщення переселенців Людмила Поліщук.

Кіровоградщина має до п'яти тисяч вільних місць. Переселенці з Донеччини приїздили на Кіровоградщину евакуаційними потягами з 2 серпня по 29 жовтня. Тепер Міністерство реінтеграції ухвалило рішення, що їх прийматиме Тернопільська область. За словами Людмили Поліщук, за майже два місяці приїхали 34 потяги та привезли 3 865 людей. "Практично всі громади брали в цьому участь за виключенням Голованівського району. Жителі Донецької області прибували в нашу область і отримували допомогу відповідно до Постанови Кабінету Міністрів. Дорослі: дві тисячі, діти та люди з інвалідністю – три тисячі. Це одноразова допомога".

Нині забезпечують переселенців, які живуть у приватному секторі, твердим паливом. "Крім того, співпрацюємо з громадською організацією "10 квітня", яка буде надавати допомогу у купівлі електрообігрівачів і буржуйок", – сказала Людмила Поліщук.

Усього з початку вторгнення Росії в Україну Кіровоградщина прийняла 170 тисяч людей з зони бойових дій. З них 92 тисячі залишилися в області.

Що відомо

Перший евакуаційний потяг прибув першого серпня в Кропивницький. 29 жовтня на Кіровоградщину приїхав останній.

Новости Украины