Мадяр про благодійну допомогу військовим: «З таким надійним тилом ми впевнено дійдемо до Перемоги!»

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Українці активно та невтомно допомагають військовим. Це стосується як окремих громадян, так і благодійних організацій та бізнес. У коментарі УНН командир окремої тактичної групи аеророзвідки Роберт Бровді з позивним Мадяр, наголосив, що така підтримка дає військовим можливість виконувати свою головну задачу – вигнати ворога з нашої землі.

За словами Мадяра – потреби у військових є постійно і допомога з боку українці – потрібна теж постійно.

Цитата

«Ця війна загалом тримається, її тилова частина, на українському народові. Кількість добродіїв, не байдужих до потреб військовослужбовців – вона вражаюча. Я не буду проводити паралелі – у мене немає даних, як це відбувається в інших суспільствах, котрих стосується війна. Але в даному випадку, маючи безпосередню дотичність до волонтерської діяльності, і паралельно як військовослужбовець – командир підрозділу Ударних безпілотних авіаційних комплексів – постійно маємо потреби, наші потреби, потреби великої кількості дружніх підрозділів, постійно вдосконалюючи наші знання та технічне оснащення звертаємося з великою кількістю потреб по допомогу до народу України», — розповів Мадяр.

Військовослужбовець вражений тим, як українці відгукуються на збори, що регулярно організовуються їхнім підрозділом не лише для закриття власних потреб, а й на користь інших дружніх підрозділів. Донатять десятки тисяч людей за один збір – каже Мадяр. А є і організації, які невтомного та системно підтримують військових.

«Маємо, славити Бога, цілу низку організацій, які підтримують нас постійно, послідовно, навіть без наших додаткових прохань, знаючи наші поточні потреби, регулярно нас відвідують. Наприклад, «Фронт Арт» та Біржа благодійності «Добродій» Олени Сосєдки, які спільно надають нам підтримку, то це тривала підтримка із забезпечення необхідними засобами. Вони відправили нам купу транспортних засобів досить специфічного характеру, я їх публічно не називаю, бо вони застосовуються для певних дій. Але скажу, що це одні з саме тих засобів, яких ми потребуємо в цій війні – і важливо, що ми маємо змогу їх отримувати. Це дає можливість зберігати життя та здоров’я бійців. Ічи не з десятки одиниць таких засобів направили. А ще вантажні автомобілі для підрозділу бригад морської піхоти. Це карети швидкої допомоги – реанімобілі, повнопривідні та швидкі, які здатні оперативно вивезти пораненого бійця і доставити його до лікарні. А це життя бійців, порятунок», — розповів Роберт Бровді.

А ще «Добродій» передає засоби гігієни, продовольство та інше.

«Це дуже вражає.. таке ставлення і відношення, і ми за це дякуємо. Бо самотужки ми з цим не впораємося. Ми зайняті війною і нам не завжди є можливості подбати про ті чи інші засоби, які насправді допомагають робити всі кроки, направлені на здобуття Перемоги, на те щоб вигнати ворога з нашої країни. А з таким надійним тилом ми впевнено дійдемо до Перемоги!», — наголосив Мадяр.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины