Міноборони повідомило про перші результати наступу

Міноборони повідомило про перші результати наступу

Фото: ОК Захід Українські війська пішли вперед

Війська Оперативно стратегічного угруповання військ Хортиця здійснюють наступальні дії на східному фронті.

Українські війська проводять активні наступальні дій і досягли певних успіхів в околицях міста Бахмут у Донецькій області. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram в понеділок, 5 червня.

За її словами, сьогодні наші війська Оперативно стратегічного угруповання військ Хортиця здійснюють наступальні дії на східному фронті.

«Попри жорсткий опір та спроби противника утримати займані рубежі і позиції наші частини у ході ведення боїв просунулися  вперед на декількох напрямках: Оріхово-Василівка, Парасковіівка від 200-1600 м; Іванівське, Кліщіївка від 100-700 м», – написала Маляр і додала, що бойові дії тривають.

Раніше Маляр повідомила, що ЗСУ почали наступ на певних напрямках. Також вона опублікувала фотографію, з якої можна зрозуміти, що місто Бахмут вже може знаходитися в оточенні підрозділів ЗСУ, або воно позначене, як пріоритетна ціль для української армії.

Нагадаємо, сьогодні Міноборони РФ заявило, що ЗСУ «почали контрнаступ одразу на п’яти ділянках фронту». Зокрема, йдеться про Південно-Донецький напрямок.

А у ЗСУ заявили, що росіяни активізували поширення фейків про нібито «наступ» Сил оборони.

Джерело

Новости Украины