На Херсонщині судитимуть псевдоконтролера Центрального ринку

За інформацією: Суспільне Херсон.

Ілюстративне фото: УНІАН

Суд розгляне справу херсонця, який під час окупації міста допомагав окупаційній владі отримувати прибуток від діяльності захопленого Центрального ринку. Його звинувачують у колаборантстві, скоєному за попередньою змовою групою людей.

Про це йдеться в Telegram Херсонської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що "контролер" збирав з торговців кошти та передавав їх до каси окупаційного підприємства.

"Чоловік діяв за попередньою змовою та під керівництвом інших псевдопрацівників, серед яких "директор ринку", його заступник з комерційної діяльності, завідувач по господарству та бухгалтер підприємства. За участі цих людей було зареєстровано підприємство в окупаційній податковій інспекції, відкрито рахунки в російському банку та збиралися податки, які йшли на рахунки РФ", — йдеться в повідомленні.

Підозрюваний перебуває під вартою і очікує на вирок суду.

Що відомо

  • Уранці 24 грудня росіяни обстріляли центр Херсона, зокрема Центральний ринок. Десять людей загинуло, 58 людей поранені. Росіяни обстрілювали центральну частину міста з реактивних систем залпового вогню. Також унаслідок обстрілу загорілись 6 автівок, на місце прибули пожежники.
  • 18 квітня 2023 року російські війська обстріляли Центральний ринок у Херсоні. Одна людина загинула, дев'ять отримали поранення.

Новости Украины