На Кіровоградщині заборонили здавати та приймати на металолом військову техніку

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Звалище російських снарядів у Харкові. 21 жовтня 2022 року. Фото ілюстративне: В’ячеслав Мавричев/Суспільне Харків

На Кіровоградщині заборонили приймати та здавати на металолом елементи боєприпасів, ракет та іншої військової техніки. Відповідне рішення ухвалила рада оборони області.

Обмеження ввели на період дії воєнного стану. Зокрема, приймати та здавати не можна брухт чорних і кольорових металів, а саме: гільз зі сплавів кольорових металів, елементів ракет і боєприпасів, вузлів та агрегатів машин, танків, кораблів, плавзасобів, військової техніки та іншого військового майна, що утворилося внаслідок бойових дій.

Пошкоджена військова техніка може становити ризик для здоров’я людей та екології, якщо її не зберігати й утилізувати безпечно.

Колаж: Суспільне Кропивницький

Нині знищену військову техніку й уламки боєприпасів забирають правоохоронні органи, бо вони є речовими доказами у кримінальних справах проти Росії.

Контролювати виконання даного розпорядження має поліція. За інформацією речниці поліції області Віталіни Бевзенко, з представниками пунктів прийому металолому проводитимуть роз'яснювальну роботу: "У випадку отримання інформації про можливі порушення, поліцейські будуть її перевіряти".

Новости Украины