Над Миколаєвом збили іранський дрон «Shahed-136»

КИЇВ. 25 вересня. УНН. 25 вересня, близько 15.00 години, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито дрон-камікадзе «Shahed-136, передає УНН.

Цитата

«25 вересня, близько 15.00 години, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито дрона-камікадзе «Shahed-136″, яким російські окупаційні війська намагалися атакувати Миколаїв», — йдеться в повідомленні.

Контекст

Перші очевидні докази використання росією іранських безпілотників з’явилися раніше цього місяця, коли українські військові опублікували кілька зображень збитих безпілотників поблизу Куп’янська Харківської області, забарвленими у російські кольори.

День потому, британська військова розвідка підтримала це твердження, заявивши, що росія використовує безпілотники іранського виробництва.

Американські офіційні особи з липня заявляли, що Тегеран готувався продати Москві сотні БпЛА, а пізніше заявили, що Іран також навчав російських пілотів, як використовувати безпілотники.

Міністерство закордонних справ Ірану раніше відкинуло ці твердження, заявивши, що країна не допомагатиме жодній із сторін у війні, навіть незважаючи на те, що Тегеран вважає, що «основною причиною конфлікту є НАТО».

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины