“Наше місто було локомотивом змін в України”: урочиста сесія міської ради триває у Франківську

23 серпня в Івано-Франківську провели засідання урочистої 14 сесії міської ради восьмого скликання.

Депутати зібралися з нагоди Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України. На початку засідання вихованці Прикарпатського військового-спортивного ліцею винесли прапор України, пише “Галка“.

Зі святом обранців привітав архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ владика Володимир Війтишин.

Опісля учасникам та гостям сесії показали фільм про підсумки 30 років Незалежності України на території Івано-Франківської міської територіальної громади.

“Сьогодні маю велику честь вчергове привітати зі святом. Хочу подякувати всім, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася. Найбільша цінність для нас – ми зберегли українську державність. 30 років – це ціле покоління.

Франківськ був локомотивом змін в нашій державі. Франківськ має велику місію – місію бути хрестоносцем, нести нашу християнську ідею.

У 2004 році та на Революції гідності – у Києві та Івано-Франківську ми були найактивнішими. Ми були осердям боротьби за українську державу.

У цей день будьмо єдині. Шукаймо позитивне, щоб будувати нашу державу і бути прикладом для цілої України в українському державотворенні”, – звернувся до присутніх очільник міста Руслан Марцінків.

Також міський голова закликав франківців прийти 24 серпня на фотовиставку до Дня Незалежності на Вічевому майдані.

Далі учасникам бойових дій вручили відзнаки за честь і звитягу на московсько-українській війні. Героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України вшанували хвилиною мовчання.

Крім того, на засідання вручили відзнаку “Почесний громадянин міста Івано-Франківська” Степану Волковецькому, який був народним депутатом України 1 і 2 скликань, головою Івано-Франківської обласної ради 1 і 2 скликань, головою Івано-Франківського облвиконкому та головою Івано-Франківської облдержадміністрації.

Источник

Новости Украины