Оприлюднили демонстраційні варіанти мультитесту-2023. Як готуються кропивницькі школярі

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Кропивницький

Демонстраційні варіанти завдань національного мультипредметного тесту оприлюднили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Це тести з української мови, математики, фізики та історії України, розповіла завідувачка центру оцінювання якості освіти кропивницького інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Любов Корж. Випускники 2023 року, які планують вступати до закладів вищої освіти, складатимуть національний мультипредметний тест, як і 2022 року. Суспільне дізнавалось, чи відрізняються торішні завдання від цьогорічних.

У Кропивницькому одинадцятикласники математичного класу ліцею "Науковий" готуються до мультипредметного тесту з математики – виконують демонстраційні варіанти завдань.

"Для мене ці тести були не дуже складними. Якщо порівнювати з іншими роками, із зовнішнім незалежним оцінюванням, там не буде відкритої відповіді, де потрібно все розписувати", – розповіла одинадцятикласниця Олена Попова.

Зі слів директорки Наталії Чередніченко, до національного мультипредметного тесту випускників ліцею готують з початку навчального року: "Під час уроків, додаткових занять та індивідуальних консультацій, які проводять вчителі закладу в позаурочний час, на канікулах ми працюємо з тими учнями, які хочуть поглибити свій рівень знань і мають певні прогалини".

Цьогорічні випускники, як і торік, замість зовнішнього незалежного оцінювання складатимуть мультипредметний тест онлайн. Відразу бачитимуть свої результати – сказала Любов Корж: "Минулого року було три обов’язкових предмети – українська мова, математика, історія України. Мультитест цього року матиме два обов’язкових предмети – українську мову й математику. І один предмет – на вибір. На виконання тесту дається 180 хвилин".

Зміни у цьогорічному тестуванні

На годину збільшили час виконання завдань та їх кількість. З математики додали два завдання, розповів методист центру Андрій Ципочкін: "Минулого року було 20 завдань, цьогоріч – 22. Тест повністю відповідає програмі з математики і не буде складнішим ніж торік".

Завдань з української мови буде на десять більше, учасники за годину мають виконати 30 завдань – сказала методистка центру Аліна Вареха: "21-25 завдання з піктограмами – на перевірку практичних умінь учнів працювати з текстом – потрібно речення розставити у правильному порядку, відновивши первісний текст, і на виконання завдань із синтаксису. Також новий тип завдань – на зв’язок простих і складних речень у складнопідрядних".

Збільшилась кількість завдань з історії України. Торік на тесті були теми, які вивчали в 10-11 класах, цього року додали теми 8-9 класів, розповіла методистка Тетяна Гула: "Цього року запланували 30 завдань з історії, які будуть охоплювати період із середини XVI століття по сьогодення. Торік були тільки XX і XXI століття".

Реєстрація на складання мультитесту розпочнеться у квітні. Іспит відбудеться у червні.

Новости Украины