П’ять закладів Рівного закрила поліція у зв’язку з порушенням карантину

У зв’язку із складною ситуацією щодо поширення COVID-19 та наближенням Рівненської області до червоної зони поліцейські посилили заходи та у складі мобільних груп здійснюють перевірки щодо дотримання правил карантину як суб’єктами господарювання, так і мешканцями області.

Впродовж минулої доби на території області зареєстровано 45 повідомлень щодо порушень встановлених карантинних обмежень, із яких 30 зафіксовано в Рівному.

Поліцейські у складі мобільних груп спільно із працівникам Держпродспоживслужби та управління торгівлі перевіряють дотримання карантинних обмежень на ринках, у торгових центрах, закладах, зокрема щодо наявності маркування для дотримання дистанції між відвідувачами та масок у них, а також перебування працівників торгових закладів на робочому місці у засобах індивідуального захисту. Крім того, перевіряються суб’єкти господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення.

— Під час відпрацювання обласного центру працівники поліції минулої доби проводили перевірки закладів громадського харчування, за результатами яких припинили діяльність п’яти розважальних закладів, які працювали після опівночі, — повідомив заступник начальника Рівненського районного управління поліції Іван Теліга. — За порушення карантину щодо людей та режиму роботи, складені відповідні адмінматеріали, зокрема і за частиною 1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також під час рейдів поліцейські спільно з працівниками фіскальної служби задокументували факт торгівлі алкоголем без ліцензії в одному із кафе-барів. Спиртні напої вилучені.

Загалом із часу запроваджених обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу «COVID-19» на Рівненщині зареєстровано 6543 повідомлень про порушення правил карантину, складено 2114 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП, із яких 522 — розглянуті судами.

Відпрацювання поліцейські у складі мобільних груп проводитимуть і надалі. Правоохоронці наголошують громадянам та суб’єктам господарювання на суворому дотриманні встановлених обмежень і відповідальності за їх порушення.

Відділ комунікації ГУНП Рівненської області

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Дивіться нас на ютубі: https://www.youtube.com/channel/UCMcbfjjGSvhpssVwcClRmSQ

Источник

Новости Украины