Підсумки 23.08: Обстріли міст та Кримська платформаСюжет

Підсумки 23.08: Обстріли міст та Кримська платформаСюжет

Фото: Офис президента Саміт Кримської платформи

У Києві відбувся саміт Кримської платформи; Харків, Запоріжжя та Дніпро зазнали російських ударів. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

РФ вдарить по держоб’єктах України — Reuters

США мають у своєму розпорядженні розвіддані, згідно з якими армія РФ обстрілюватиме українські міста 23 та/або 24 серпня. Повідомляється, що російські війська завдадуть ударів по об’єктах державної влади. Про це повідомляє Reuters із посиланням на американського чиновника.

В Україні відзначали День прапора

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистій церемонії та заявив, що Україна ніколи не визнає чужих кольорів на своїй землі і завжди готова захистити синьо-жовтий прапор.

Харків, Запоріжжя та Дніпро зазнали обстрілів

Протягом дня російські війська понад три рази обстрілювали Харків, який цього дня відзначав День міста. Також пізно ввечері повідомили про вибух у Дніпрі. А в Запоріжжі — про численні вибухи. Було пошкоджено об’єкти інфраструктури.

У Києві відбувся саміт Кримської платформи

Представники 60 країн та міжнародних організацій обговорили роль окупації Криму у розгортанні повномасштабної агресії проти України. Президент Польщі Анджей Дуда, який приїхав на саміт, анонсував свій візит до звільненого Криму. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що справедливим підсумком війни має стати повернення окупованого Криму до складу України. Також по відеозв’язку на саміті виступили канцлер Німеччини Шольц, президент Франції Макрон і прем’єр Британії Джонсон. На саміті було представлено концепцію відновлення Криму.

Зеленський застеріг РФ від судилища над Азовом

У разі проведення Росією незаконного судилища над захисниками Маріуполя, зокрема з військовослужбовцями полку Азов, не може і йтися про подальші переговори. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

США нададуть Україні військову допомогу на $3 млрд — АР

Новий пакет фінансування спрямований на те, щоб допомогти Україні зміцнити оборону у середньостроковій та довгостроковій перспективі, стверджують джерела агентства.

У Києві за тиждень потроїлася кількість випадків COVID

За останній тиждень у Києві на коронавірус захворіло втричі більше людей, ніж тижнем раніше. Також зростає кількість мешканців столиці, які потрапляють до лікарень із важкими формами COVID-19.

В ОП на західні системи ППО та ПРО чекають восени

Найближчими місяцями Україна отримає західні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Про це розповів заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга. У Німеччині заявили, що поставлять Україні ППО IRIS-T раніше за термін.

Джерело

Новости Украины