Понад півтисячі людей скористалися послугами мобільного “Пункту незламності” у Вінниці

За інформацією: Суспільне Вінниця.

«Пункт незламності» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Понад півтисячі людей скористалися послугами мобільного “Пункту незламності” у Вінниці. Облаштували їх ДСНС у Вінницькій області. В наметах можна зігрітися, підзарядити гаджети, випити чаю та відпочити. Також цілодобово працює інтернет.

Мобільних “Пунктів незламності” у Вінниці розгорнули два. Один на Вишенці, такий же на Замостянській. Кожен розрахований прийняти до сотні відвідувачів. Намети облаштували рятувальники спільно з місцевою владою.

Інспектор ДСНС у Вінницькій області Віктор Оксентюк каже, "пункти незламності" працюють 24/7.

"За 5 годин роботи таким пунктом скористалися близько 80 людей. В основному до нас приходили студенти, які приєднувалися до інтернету, бо в них навчання. Хтось робив завдання, хтось лекцію слухав. Також були люди похилого віку, їх було не багато. Також була сім'я з дитиною, вони малювали і грілися. В більшості всі заходять скористатися інтернетом. Не так чаю, чи тепла, а от саме Wi-Fi, бо багато працює офлайн", — інспектор ДСНС у Вінницькій області Віктор Оксентюк.

Також у наметах можна попити безкоштовного чаю та попоїсти. Для дітей облаштували куточок з іграшками та розмальовками.

"У нас є дві гри, які розраховані на дітей будь-якого віку та направлені на безпеку життєдіяльності. Розповідаємо діткам, як діяти при виявлені вибухонебезпечних предметів, розповідаємо правила пожежної безпеки, поведінки на льоду, оскільки вже зима на носі", — каже речниця ГУ ДСНС України у Вінницькій області Оксана Урбанська.

Фото: Суспільне Вінниця

Олександр Бунець – студент. З Козятина у Вінницю приїхав, аби скласти іспити в університеті. До “пункту незламності” прийшов, бо тут є інтернет.

"Прийшов сюди, до мене жінка підійшла, запитала чи мені щось потрібно, сказав, що інтернет. Це хороша ідея, бо в квартирах зараз немає опалення, а зігрітися хочеться. Але краще б все було добре, і не потрібно було цього всього", – каже студент Олександр Бунець.

Фото: Суспільне Вінниця

Вікторія Федюшина переселенка з Харкова. Працює офлайн бухгалтером. Вдома, розповідає, світла немає по кілька годин, а мобільний зв’язок працює з перебоями.

"Прийшла, тому що великі проблеми з інтернетом та мобільним трафіком. Я працюю у Харкові віддалено. Я тут поруч живу, в мене там газ є, то мені нічого і не треба. Але бачу тут багато дітей приходить, щоб повчитися і людей похилого віку є, щоб погрітися. Будемо надіятися на краще, і якщо доля нам надала такі труднощі, то ми маємо їх витримати", – говорить Вікторія Федюшина.

Фото: Суспільне Вінниця

Електроенергію мобільним пунктам постачають "Прозорі офіси". На випадок блекауту, є генератор.

Що відомо

  • Зеленський під час вечірнього звернення 22 листопада повідомив про розгортання понад чотирьох тисяч "Пунктів незламності" по всій країні на випадок нових російських масованих обстрілів та серйозних проблем з енергопостачанням

Новости Украины