Проросійська контора 1xBet може потрапити під санкції України: Кабмін доручив розглянути це питання

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Проросійська букмекерська контора 1xBet може потрапити під санкції України. Принаймні питанням щодо наявності відповідних підстав за дорученням Кабінету міністрів України вже зайнялися у Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей у взаємодії з СБУ, ГУР, МО, МВС, СЗРУ, Мін’юстом, БЕБ та Фінмоніторингом, передає УНН.

Цитата

“КРАІЛ у взаємодії з розвідувальним співтовариством (СБУ, ГУР, МО, МВС, СЗРУ, Мін’юст, БЕБ та Фінмоніторинг) за дорученням Кабінету міністрів розглядають питання щодо наявності підстав для застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ТОВ “ТБК”, бенефіціарних власників торговельної марки “1xBet” та/або до афілійованих з ними осіб”, — повідомили у Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Халатність на межі”: нардеп про відсутність з боку КРАІЛ ініціативи щодо накладення санкцій на 1xBet

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що КРАІЛ ініціювала накладення санкцій з боку України на проросійського букмекера. Водночас у самій Комісії цю інформацію спростували.

Нагадаємо

6 вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала в Україні під брендом 1хBet, лише після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки. Раніше ж у Комісії не помічали російського сліду букмекерської контори.

За результатами перевірки інформації у документах, які подала ТОВ “ТБК” (1xBet), коли отримувала ліцензії для роботи в Україні, були виявлені недостовірні відомості в контексті зв’язку ТОВ “ТБК” (1xBet) з державою-агресором.

Водночас офіційний сайт з доменним ім’ям 1xbet.ua, на який Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видавала ліцензії росіянам, не працював в Україні взагалі, однак всі сайти-дзеркала, попри анулювання ліцензій і досі доступні для українських гравців: на них можна робити ставки, грати в онлайн-казино та ігри.

Окрім того, росіяни, які причетні до створення 1xBet — Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін — і досі не потрапили до санкційного списку України.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины