За 15 років у Раді лише один законопроект авторства нардепа Яценка став законом

Антон Яценко

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Народний депутат Антон Яценко вже 15 років поспіль носить звання народного депутата, однак похизуватися успішною законотворчою діяльністю він не може. За цей час лише один законопроект авторства особисто Яценка став законом. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані сайту Верховної Ради.

Деталі

За весь час роботи у Верховній Раді Антон Яценко став автором або співавтором 245 законопроектів. Однак майже 80% з них були відхилені або зняті з розгляду.

За 15 років лише 12 законопроектів, у розробці яких Яценко брав участь, стали законами, з них тільки один — особисто його авторства (щодо скасування так званого “Закону Савченко”), в інших він був співавтором.

Зазначимо, що деякі ініціативи Яценко намагався просувати протягом кількох скликань поспіль. Наприклад, про вільну економічну зону в Умані, від якої нардеп і потрапив до парламенту. Втім, такі законопроекти навіть не потрапляють до сесійної зали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Збираються хмари через підозру у колабораціонізмі»: політолог пояснив ініціативу Яценка залишити нардепів на «мінімалці»

Найбільшу законотворчу активність Антон Яценко демонстрував під час роботи Ради 8 скликання — подав майже 150 законопроектів. Чого не можна сказати про його перше скликання — усього 26 проектів законів. В Раді 7 скликання він зареєстрував 40 ініціатив, жодна з яких не потрапила до сесійної зали, хоча тоді Яценко входив до провладної на той час, а нині забороненої “Партії регіонів”. За час роботи нинішнього парламенту нардеп став автором або співавтором 30 законопроектів, переважна більшість з яких нині “зависла” у комітетах.

Нагадаємо

Одна з нещодавніх ініціатив Яценка — законопроект про зменшення зарплат нардепів до мінімалки і позбавлення їх пільг на час дії воєнного стану. Його вже розкритикували в науково-експертному управлінні ВР. 

Інші народні депутати називають таку ініціативу популістською і такою, що несе корупційні ризики. Адже, якщо нардепів позбавити зарплати, це спонукатиме їх брати хабарі. 

Зазначимо, Яценко вже не вперше пропонує позбавити парламентарів заробітку. Так, у 2020 році він зареєстрував проект постанови щодо перенаправлення тримісячної зарплатні депутатів на потреби лікарень.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины