Пункт видачі одягу «Тепла кофта» у Полтаві призупинив роботу: чому

За інформацією: Суспільне Полтава.

У Полтаві тимчасово не працює «Тепла кофта». фото: Суспільне Полтава

Благодійний пункт видачі одягу "Тепла кофта", який створили у Полтаві на початку повномасштабної війни, тимчасово не працює. Нині волонтери шукають нове приміщення.

Чому призупинив роботу пункт видачі одягу "Тепла кофта"

Пункт прийому та видачі речей "Тепла кофта", який створила благодійна організація "Полтавський батальйон небайдужих", призупинив роботу. Це сталося через те, що в обласній бібліотеці імені Котляревського, де вони розташовувалися, планують робити ремонт. Про це Суспільному розповів волонтер благодійної організації Дмитро Каніщев. За його словами, нині шукають нове приміщення.

"Приміщення має бути велике та орієнтовно у центрі міста. Приміщення площею 20-30 метрів квадратних не підійде, потрібно приблизно 200 метрів квадратних. Також додатково потрібні підсобні приміщення, де ми зможемо зберігати несезонні речі. Але будемо дивитися серед того, що є, дуже не перебиратимемо. Основне – це приміщення має бути безкоштовне, бо ми благодійна організація, ми не можемо покривати багатотисячну оплату за приміщення", – розповів волонтер Дмитро Каніщев.

На період тимчасового призупинення роботи "Теплої кофти", речі можна приносити в інший пункт, який діє у Свято-Успенському соборі ПЦУ у Полтаві.

Які речі приймають та видають

За словами Дмитра Каніщева, приймають жіночий, чоловічий та дитячий одяг і взуття, посуд.

"Дуже велика проблема із взуттям. У нас його було доволі багато, але, до прикладу, жіноче взуття здебільшого було на підборах. Його не дуже активно брали. Чоловічого взуття майже не було. Усі речі, які приносили нам, перш за все, перебиралися для військових. Речі, які нам приносять, мають бути такі, щоб людина, яка їх принесла, сама була готова у цьому ходити. Тому що дуже багато приносили речей, які навіть страшно у руки було брати", – розповів волонтер.

Новости Украины