«Пункти незламності» готові до прийому громадян, але почнуть працювати тільки за потреби

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Новий проект «Пункт незламності», який вчора анонсував Президент України, передбачає розгортання мобільних пунктів по всій країні, але свою роботу вони почнуть лише у разі нагальної потреби. Про це у коментарі УНН повідомив представник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Деталі

Пункти надаватимуть усі базові послуги: електрику, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, воду, аптечки. Усе безкоштовно та цілодобово.

Розгортатимуть пункти міські адміністрації разом з ДСНС, проте глава держави закликав долучитися до ініціативи і бізнес.

Наразі відомо про 4000 готових до прийому громадян «Пунктів незламності», але в подальшому цю кількість планують збільшити.

Цитата

«Вони («Пункти незламності», – ред.) готові до прийому людей. Зараз вони встановлюються, готуються, але коли будуть відключення, вони активують свою роботу», – пояснили у ДСНС.

Доповнення

На сайті nezlamnist.gov.ua розміщено мапу таких пунктів по всій країні. Вона постійно оновлюється. Переважна більшість пунктів зараз законсервована та відкриється лише за потребою, але у містах з критичною енергетичною ситуацією, як до прикладу у Херсоні, пункти вже працюють на повну.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины