РФ зупиняє відправлення підрозділів на війну

РФ зупиняє відправлення підрозділів на війну

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua Через масові втрати російські добровольці категорично відмовляються від перспективи служби в бойових умовах

Поточна ситуація та недовіра до вищого командування змусили велику кількість добровольців категорично відмовитися від перспективи служби у бойових умовах.

  Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні контролю за територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступу наших військ за окремими напрямками. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні 12 вересня.   «Ворог веде повітряну розвідку, продовжує вогневе ураження позицій наших підрозділів, намагається вживати заходів щодо відновлення втраченого становища, переміщуючи свої війська. Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України», — кажуть військові.   Російські окупанти продовжують тактику терору та залякування цивільного населення України. Не маючи нагоди відповісти на полі бою, російські війська ще раз ударили ракетами по критичній інфраструктурі мирних українських міст. Під удари ракет та залпи реактивних систем залпового вогню потрапили об’єкти енергетики, водопостачання, заводи та житлові будинки у Харкові, Запоріжжі, Костянтинівці, Слов’янську та Краматорську. Постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Первомайське, Білогорівка, Зайцеве, Весела Долина, Сухий Ставок, Широке, Партизанське та Любомировка.   Протягом поточної доби ворог завдав п’ять ракетних, понад 10 авіаційних ударів та провів понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню з військових та цивільних об’єктів на території України.   На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.   В інших напрямках противник обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії.   Військове командування РФ припиняє відправлення нових підрозділів, що вже сформувалися, на територію України. Поточна ситуація у театрі бойових дій та недовіра до вищого командування змусили велику кількість добровольців категорично відмовитися від перспективи служби у бойових умовах. На ситуацію впливає інформація про дійсну кількість загиблих, при цьому не враховуються втрати з числа приватних військових компаній та мобілізованих із тимчасово окупованих територій.   Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Миколаївка Друга, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.   Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала сім ударів — уражено п’ять опорних пунктів та місць зосередження живої сили і техніки, знищено дві позиції засобів протиповітряної оборони супротивника.   Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має лише один шлях завершення війни з Росією — йти вперед. Він зазначив, що Україна намагається зупинити повзучу окупацію Росії, яка розпочалася ще 2014 року.      

Джерело

Новости Украины