Створюють «капкани»: мер про паспортизацію в окупованій Новій Каховці

КИЇВ. 24 березня. УНН. В окупованій Новій Каховці на Херсонщині російські загарбники створюють «капкани» для того, щоб змусити населення отримувати російські паспорти. Про це повідомив журналісту УНН мер Нової Каховки Володимир Коваленко.

Цитата

«Створюється пастка, капкан. Якщо в тебе якась серйозна хвороба, а серйозну хворобу можна вилікувати тільки в Сімферополі, а щоб туди поїхати потрібно замовити паспорт, в іншому варіанті лікар тобі не випише туди направлення. Для того, щоб виїхати треба взяти російський паспорт, бо в багатьох українські документи забрали. Взяв російський паспорт, заїхав у росію, то ніхто тобі не дасть можливості виїхати через Грузію, Прибалтику в країни ЄС з поверненням в Україну. Бо це можна зробити тільки за російським закордонним паспортом, а його можна чекати від пів року до трьох років», — розповів Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти погрожують припинити виплачувати пенсію через відсутність паспорта рф

Доповнення

Коваленко повідомляв, що жителі Нової Каховки Херсонської області великих змін в кількості російських загарбників не помітили, місто залишається під окупацією. Але рашисти в денний період ховаються, особливо по місту не ходять.

Контекст

23 березня Генштаб повідомив, що всі підрозділи російської армії, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області, залишили місто.

Проте згодом Генштаб повідомив, що окупанти і досі знаходяться у Новій Каховці. Інформація про відхід була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины