Супровід та консультації: на Полтавщині здобувають нові професії учасників бойових дій

За інформацією: Суспільне Полтава.

Про стрес говорять на першому занятті. Суспільне Полтава

"Говоримо про ті способи захисту, торкаємося, навіть, деяких моментів виживання і психологічної адаптації в умовах постійної загрози тієї чи іншої надзвичайної ситуації. Курс передбачає розгляд певних ситуацій, алгоритм дій в тій чи іншій ситуації, коли виникають загрози саме воєнного характеру", — каже викладачка Полтавського центру професійно-технічної освіти Лідія Левада.

Скільки коштує таке навчання

Цей курс організували у рамках експериментального всеукраїнського пілотного проєкту. Впроваджує його, зокрема, й на Полтавщині Державна служба зайнятості та Міністерство економіки.

Директорка полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. Суспільне Полтава

"В службі зайнятості є 11 професійно-технічних навчальних закладів. Наші навчальні заклади можуть навчати людей, як за робітничими професіями, так і давати широкий спектр підвищення кваліфікації. директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Навчають учасників безплатно. Опанувати можна робітничу професію, або підвищити кваліфікацію, каже Катерина Клавдієва.

Як зареєструватись на курси

"Учасник бойових дій подає заявку, це можна зробити, як безпосередньо відвідавши, так і через онлайн сервіс. Потім підписується договір і розпочинається навчання. Ми компенсуємо витрати на проїзд до місця навчання і в зворотньому напрямку, і ми забезпечуємо проживання та оплатимо медичний огляд", — пояснює директорка Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Навчання відбувається очно та дистанційно. Суспільне Полтава

Навчаються дистанційно та очно. А кожного учасника спеціалісти центрів супроводжують індивідуально.

"В оцій майстерні він буде проходити виробниче навчання в повному обсязі. Ви бачите, що тут холодильне устаткування від старих холодильників, вони працюючі, але їх на час навчання слухачів роблять непрацюючими і він повинен буде їх ремонтувати, заправляти фреоном. А вже коли він тут навчиться всьому тому, що входить у навчальну програму, він піде на виробничу практику вже безпосередньо на підприємство", — розповіла методистка Полтавського центру професійно-технічної освіти Лілія Жила.

Як розповіла Катерина Клавдієва, нині професійне навчання в області завершило 59 учасників бойових дій та двоє людей з інвалідністю. Це найбільший показник у державі.

Новости Украины