«Тато приїде і всі будемо разом». Кропивничанин Сергій Жолонко на фронті з перших днів вторгнення

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

Кропивничанин Сергій Жолонко у перший день російського вторгнення в Україну прийшов у військкомат разом з вагітною дружиною і старшою донькою. По-іншому, каже, не міг. Зранку привітали доньку з десятиріччям і пояснили, що в країні розпочалась повномасштабна війна. Чоловік вирішив йти захищати державу і родину. Впродовж року воював на різних напрямках – це схід, південь і північ України, отримав поранення, одужав і продовжив воювати.

Тетяна Жолонко

Торік 24 лютого у нас був день народження доньки, але почалась війна і цей день ми провели у черзі у військкоматі разом з чоловіком.

Фото: Суспільне Кропивницький

Сергій Жолонко

Доньці було 10 років і зранку, коли ми з дружиною її вітали, нам довелось сказати, що, крім іншого, є така погана новина – у нас війна: "Ася, що загадала? Бажаю, щоб війна скінчилась".

Загалом за цей рік довелось побувати в Київський, Чернігівській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській областях. Особисто для мене було найтяжче на Херсонському напрямку. Отримав поранення. Це контузія. Лікувався до місяця і потім повернувся в підрозділ.

Фото: Сергія Жолонка

Новости Украины