В Обертині вийшла на заплаву річка — підтопило городи та подвір’я

В Обертині підтоплено 5 га сільськогосподарських приватних угідь та 7 дворогосподарств (подвір’я). Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

3 липня о 09.48 від начальника відділу НС Тлумацької ТГ Івано- Франківського району поступила інформація про те, що в зв’язку з інтенсивними опадами у вигляді дощу, які спостерігалися 02.07.2021 р. в смт. Обертин Обертинської ТГ Івано-Франківського району, в результаті чоговідбувся частковий вихід води на заплаву річки Чорнява, що призвело до підтоплення сільськогосподарських угідь та дворогосподарств в зазначеному населеному пункті.

О 10.20 в смт. Обертин направлено МОГ Івано-Франківського МУ ГУ ДСНС в області (3 чол. 1 од. тех.), для вивчення та моніторингу зазначеної ситуації.

О 13.30 за інформацією МОГ Івано-Франківського МУ ГУ ДСНС в області та керівництва місцевої ТГ смт. Обертин встановлено, що підтоплені 5 га сільськогосподарських приватних угідь та 7 дворогосподарств (подвір’я) у вищезазначеному населеному пункті.

Підтоплень житлових будинків та підвальних приміщень в приватних господарствах не було.

Станом на 13.30 рівень води стабільний, підйому не спостерігається. Висота рівня води склала від 5 см до 50 см. За інформацією голови ТГ смт. Обертин доцільності відкачувати воду немає (немає можливості). Для моніторингу ситуації у вище зазначеному населеному пункті визначено людей з місцевого населення за рішенням голови місцевої громади.

Підрозділи ГУ ДСНС в області для відкачування води не залучалися. Загиблих та постраждалих в результаті негоди не зареєстровано.

Станом на 06.00 04.07.2021 р. по смт. Обертин, рівень води спадає самостійно та становить близько 20 см, залишається підтопленими 3 га сільськогосподарських приватних угідь та 2 дворогосподарства (подвір’я).

Источник

Новости Украины