Вахтова робота – що це та як її знайти?

Існує кілька видів організації праці. Більшість працівників приходить на роботу щодня. За такою системою працює більша частина офісів. Також поширена змінна форма організації робочого процесу. Вакансії зі змінним графіком найчастіше виставляють роботодавці, виробництво яких має безперервний цикл. Найбільш екстремальна форма робочого графіка – вахта. Розглянемо, що має на увазі робота вахта, докладніше.

Особливості вахтового методу роботи

Ця форма робочого графіка застосовується здебільшого у віддалених від населених пунктів підприємствах. Наприклад, таким методом працюють нафтогазовидобувні платформи та віддалені наземні родовища. Вахта використовується і в інших галузях. До них можна включити:

  • рибальський флот;
  • лісозаготівлю у віддалених районах;
  • видобуток руди та інших корисних копалин.

Багато компаній, що займаються охороною об’єктів, також використовують вахту. В цьому випадку такий метод працевлаштування обумовлений необхідністю використання працівників з інших, бажано далеко розташованих населених пунктів. Так охоронні агенції намагаються уникнути змови злодіїв з охоронцями.

Перебування на вахті може тривати різний час. Найчастіше застосовують графік, який передбачає перебування на роботі 10, 14 чи 30 днів. Таку ж тривалість мають вихідні періоди. Зазвичай роботодавці власним транспортом доставляють вахтовиків і надають їм житло та харчування. Потрібно враховувати те, що тривалість робочого дня вахтовиків може перевищувати 8 годин і залежить від бажання роботодавця або виробничої необхідності.

Як влаштуватися працювати на вахту?

Таку вакансію найпростіше знайти через інтернет. Одним з найзручніших для пошуку вакансій з таким графіком є сервіс OLX Робота. Слід враховувати те, що більшість вакансій від вахтових роботодавців потребує професійного досвіду. Тому для успішного працевлаштування заздалегідь складіть резюме та підготуйтеся до співбесіди.

Новости Украины