Визволення з російського полону: кого із захисників з Полтавщини повернули

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

Сімох військових, які проживали на Полтавщині, повернули з російського полону. Про це Суспільному повідомив речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін. Зробили це 21 вересня в рамках чергового обміну.

Україна повернула старшого лейтенанта із Решетилівки Сергія Стратічука. Офіцер бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського боронив «Азовсталь». У полон чоловік потрапив 12 квітня під час бойових дій в Маріуполі, розповів Роман Істомін.

Сергій Стратічук із Решетилівки. Зміст

Сергій Павлюк із села Копили Терешківської громади, який служив у тій же бригаді, потрапив до полону 17 травня. Сталося це під час евакуації з «Азовсталі», розповів речник Роман Істомін. Воїну 39 років.

Також з полону звільнили майора Богдана Трубічина з Кременчука. Його російські військові утримували від 12 березня в районі селища Ольгинка Донецької області. Йому 27 років. Служив у складі бригади імені гетьмана Івана Мазепи на посаді заступника командира батальйону.

Сергій Кравченко з Гадяча. Фото: hadiach.city

26-річного жителя Гадяча Сергія Кравченка, який служив у Національній гвардії України, також звільнили з полону. У колонії в Оленівці він був з 20 травня разом з рештою захисників «Азовсталі». Сергій навчався в Харківській академії Нацгвардії України. Від 2018-го року служив в одній із частин Маріуполя на поcаді начальника служби зв’язку.

Сергій Волинський «Волина» з Полтави. Сергій Волинський. Фото зі сторінки Волинського у Facebook

Україна повернула і командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського «Волину». Чоловік народився і виріс у Полтаві. Саме під командуванням Сергія бригада морпіхів у Маріуполі успішно з'єдналася з полком "Азов" і продовжила оборону міста.

Він та ще чотири командири, які обороняли Маріуполь, перебуватимуть у Туреччині. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Олексій Стребков. Facebook Олексій Гаруда

З утримання в колонії в Оленівці повернувся 42-річний воїн полку «Азов» Олексій Стребков. Він обороняв Маріуполь. Його дружина полтавка Наталія, яка була діловодом полку "Азов", загинула.

Сергій Корнет. Суспільне Полтава

Лейтенант Сергій Корнет із села Пузикове Глобинської громади. У травні 2022-го року указом президента України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Йому 32 роки.

Що відомо:

  • 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі.
  • 16 травня командир "Азову" Денис Прокопенко, який перебуває на "Азовсталі", повідомив, що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконано. Після цієї заяви ЗМІ повідомили, що з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхало близько 10 автобусів з українськими військовими.
  • Президент України Володимир Зеленський у зверненні 16 травня повідомив, що операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата військовими, розвідниками. Щоб повернути їх додому, робота продовжується і потребує делікатності та часу.

Новости Украины