У Чернігові цьогоріч тарифи на опалення підвищуватися не будуть

У Чернігові міська влада не буде піднімати тарифи на опалення для населення в опалювальному періоді 2021-2022 років. Про це публічно оголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширеній нараді сьогодні, 12 жовтня.

Але він нагадав, що за таке стримування цін усе одно доведеться заплатити платникам податків. Адже погашати різницю в тарифах (різницю між їх розміром і тим, що платитиме населення) доведеться з міського бюджету.

«Ми компенсуємо різницю у тарифах, але через це недофінансуємо капітальні та поточні видатки на утримання і розвиток інфраструктури Чернігова у 2022 році. Ми будемо змушені перерозподілити ці кошти і витратити щонайменше 100 мільйонів гривень на компенсацію різниці у тарифах», — констатував Владислав Атрошенко.

Хоча кошти платників податків мають направлятися на ремонт доріг, утеплення шкіл і дитячих садочків, придбання медичного обладнання, громадського транспорту тощо. А покриття різниці у тарифах мало би відбуватися з державного бюджету, вважає міський голова Чернігова.

Джерело — Пресслужба Чернігівської міської ради

Фото — ілюстративне.

Источник

Новости Украины