У Калуші вшанували 368 українських бійців, які загинули в боях під Іловайськом

29 серпня указом президента визначено як День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день увійшов до нашої історії як один з найстрашніших. Сім років минуло від Іловайської трагедії. Саме в цей день ми прихиляємо коліно перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу, інформують «Вікна» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

На знак вшанування пам’яті захисників України у місті Калуші відбувся патріотичний спомин «Пам‘ять єднає». Перед присутніми виступили міський голова Андрій Найда та голова громадської спілки «Громадське об’єднання Калущини учасників бойових дій АТО/ООС на Сході України» Олександр Соколовський.

Священнослужителі міста відправили панахиду за воїнів, які загинули на Сході України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих Героїв, які полягли за світле майбутнє України. Представники влади та громадськості поклали квіти та свічки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та пам’ятного стенду загиблим та зниклим безвісти військовослужбовцям Калущини під час боїв на Сході України.

Нагадаємо, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, започатковано в 2019 році для гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, увічнення їхнього героїзму та як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

Источник

Новости Украины