У Києві за місяць різко зросла кількість COVID-заражень

У Києві за місяць різко зросла кількість COVID-заражень

Фото: КГГА Кількість хворих нині становить понад 2 200 тисяч осіб за тиждень

Кількість хворих нині становить понад 2 200 тисяч осіб за тиждень, а місяцем раніше – 300, повідомила міськадміністрація.

  Кількість інфікованих коронавірусом у Києві минулого тижня становила 2 278 осіб. Водночас ще місяць тому показник захворюваності за тиждень був трохи більшим за 300 випадків. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація (КМДА) у своєму Telegram-каналі у четвер, 15 вересня.   «Якщо порівнювати між собою два останні тижні, то рівень захворюваності зріс удвічі», – йдеться у повідомленні.   У КМДА також зазначили, що зафіксовано зростання кількості тяжких випадків, які потребують стаціонарного лікування.   «На сьогоднішній день у лікарнях столиці дорослих пацієнтів із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей – учетверо більше», – пояснили в адміністрації.   Лікарі відзначають зміни в основних симптомах хвороби, адже раніше здебільшого це були:  

  • підвищення температури,
  • нежить,
  • кашель,
  • пневмонії.

  А зараз найчастіше хвороба може позначатися:  

  • як розлад кишково-шлункового тракту – у легких випадках,
  • як збій у роботі серцево-судинних і судинно-мозкових систем;
  • як справжній інсульт чи інфаркт.

  Усе це можливе на тлі нормальної температури тіла.   Найкращою профілактикою COVID-19 та його тяжких наслідків залишається вакцинація, нагадали у КМДА.   Нагадаємо, в Україні у період з 5 по 11 вересня на третину зросла кількість заражень COVID-19.   Крім того, головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що в Україну прийшла нова хвиля COVID-19. Третій рік поспіль кількість хворих зростає на початку вересня.  

Джерело

Новости Украины