У КРАІЛ відхрестилися від накладення санкцій на проросійського букмекера 1xBet

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей заявили, що їм нічого невідомо про накладення санкцій з боку України на проросійського букмекера 1xBet, якому нещодавно анулювали ліцензії для роботи. Про це журналістам УНН повідомив член КРАІЛ Геннадій Новіков.

Цитата

“Зараз я перебуваю на лікарняному, однак наскільки я знаю, від нас (КРАІЛ — ред.) нічого не надходило стосовно санкцій”, — повідомив Новіков.

У пресслужбі Комісії також наголосили, що вони не ініціювали накладення санкцій на проросійського букмекера, який досі продовжує нелегально працювати в Україні, однак для уточнення ситуації запросили відповідний запит від редакції ІА “УНН”, відповіді на який і досі немає.

Контекст

30 вересня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій проти значущих фізичних та юридичних осіб для того, аби “демонтувати російський вплив”.

Повного санкційного списку у публічній площині ще немає, водночас у ЗМІ з’явилася інформація, що серед компаній за ініціативою Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей опинилася й проросійська букмекерська контора 1xBet.

Нагадаємо

6 вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала в Україні під брендом 1хBet, лише після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки. Раніше ж у Комісії не помічали російського сліду букмекерської контори.

За результатами перевірки інформації у документах, які подала ТОВ “ТБК” (1xBet), коли отримувала ліцензії для роботи в Україні, були виявлені недостовірні відомості в контексті зв’язку ТОВ “ТБК” (1xBet) з державою-агресором.

Водночас офіційний сайт з доменним ім’ям 1xbet.ua, на який Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видавала ліцензії росіянам, не працював в Україні взагалі, однак всі сайти-дзеркала, попри анулювання ліцензій і досі доступні для українських гравців: на них можна ставити ставки, грати в онлайн-казино та ігри.

Окрім того, росіяни, які причетні до створення 1xBet — Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін — і досі не потрапили до санкційного списку України.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины