Україна очікує на поставку вакцини проти грипу від двох виробників у жовтні-листопаді

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Поставку в Україну вакцин проти грипу «Ваксігрип» та «Джі Сі Флю», як гуманітарну допомогу, орієнтовно заплановано у жовтні-листопаді 2022 року. Про це журналісту УНН повідомили в МОЗ у відповідь на запит.

Деталі

Повідомляється, що зважаючи на повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, обмежену дохідну частину державного бюджету та за результатами засідання Оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації від 5 серпня 2022 року, Державна установа «Центр громадського здоров’я МОЗ України» листом від 10 серпня 2022 року № 03-09/19/3149/22 звернулася до імпортерів вакцин проти грипу з проханням розглянути можливість надання Україні відповідної вакцини у вигляді гуманітарної допомоги для забезпечення проведення вакцинопрофілактики групам ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року в Україні очікують циркуляцію чотирьох штамів грипу

Центру громадського здоров’я було підтверджено постачання вказаних вище вакцин проти грипу від ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» у кількості 163 000 доз та від проєкту PIVI у кількості 30 000 доз як гуманітарної допомоги.

Цитата

«Поставку 163 000 доз вакцини «Ваксігрип», виробник «Sanofi Pasteur», Франція та 30 000 доз вакцини «Джі Сі Флю», виробник «Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, як гуманітарну допомогу, орієнтовно заплановано у жовтні-листопаді 2022 року», — йдеться у відповіді на запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні захворювання та COVID-19: епідеміолог розповіла про прогнози та як убезпечити себе

Окрім того, в МОЗ зазначили, що згідно з Календарем щеплень, щеплення проти грипу не відносяться до обов’язкових, а є рекомендованими. Рекомендовані до застосування вакцини можуть бути закуплені за кошти місцевих бюджетів, донорів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины