У Кропивницькому кримінального авторитета з санкційного списку РНБО залишили під домашнім арештом

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому апеляційний суд залишив без зміни запобіжний захід домашній арешт для кримінального авторитета Армена Хачатряна на прізвисько "Армен Хохол" з санкційного списку Ради національної безпеки і оборони країни. Його підозрюють у створенні в 2018 році злочинної організації, вимаганні і погрозі убивства.

Армена Хачатряна затримали в червні цього року. Він переховувався від слідства, був оголошений у міжнародний розшук. Підозрюють його в створені угрупування, яке займалось вимаганням грошей в ув’язнених у СІЗО та їх рідних, людям погрожували розправою.

Через ризики переховування від слідства та впливу на свідків, прокурор Денис Щерюк просив обрати більш жорсткий запобіжний захід – тримання під вартою.

Апеляційну скаргу прокурора суд залишив без задоволення.

Адвокат підозрюваного Роман Попов вважає це перемогою: "Ми не дали можливості нашого клієнта посадити за грати".

Речниця обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко рішення суду прокоментувала так: "Позиція обвинувачення стабільна для підозрюваного – це тримання під вартою, зважаючи на тяжкість скоєного та ризики. Ми окреслили це у клопотанні про подовження запобіжного заходу і в апеляції. На жаль, суд не взяв їх до уваги".

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Підозрюваний Армен Хачатрян заборонив під час судового засідання знімати його на відео. Якщо провину доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років.

Що відомо

  • За інформацією речниці Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталі Калиновської, свій особливий статус у кримінальному світі "Армен Хохол" отримав у 2011 році у Москві. Перебуваючи на території України, він організував та контролював діяльність злочинних груп, які вчиняють насильницькі та майнові злочини. Чоловік переховувався від слідства. Його оголосили у міжнародний  розшук.
  • Ухвала апеляційного суду від 2 листопада скасувала рішення Кіровського суду від 28 вересня про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 листопада. Натомість суд ухвалив рішення про можливість внесення застави – 372 тисячі гривень. Син підозрюваного вніс її і 3 листопада Армен Хачатрян вийшов зі слідчого ізолятора.
  • Про затримання кримінального авторитета на прізвисько "Армен Хохол" стало відомо 18 червня. Цього дня суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою 10 діб.

Новости Украины