У Кропивницькому під час ярмарку збирали гроші на тканину для пошиття нош бійцям

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Благодійний ярмарок. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому студенти та працівники Центральноукраїнського університету під час благодійного ярмарку збирали гроші на тканину для пошиття нош. Їх шиють для військових у майстерні університету з грудня минулого року, розповіла Суспільному викладачка Тетяна Куценко.

Студенти та працівники університету збираються після навчання та роботи у швейній. З грудня пошили 350 нош. Модель знайшли в інтернеті, каже Тетяна Куценко.

"Військові говорять, щоб хоча б на трьох людей одні ноші були, їх потребували і наш полк, і нові бригади, які формувалися. Дуже багато замовлень. Наші ноші і на заходіУкраїни, передавали вітання і тканину надсилали".

У Центральноукраїнському університеті шиють ноші. Фото: Суспільне Кропивницький

Собівартість нош 600 гривень. Аби пошити одні, потрібно чотири метри тканини та 12 метрів мотузки.

"Два метри потрібно в довжину одного виду тканини, яка не промокає, це обов’язково, бо це поранені, це кров і для того, щоб ущільнення, щоб не дай Бог, якщо треба тягнути не порвалися ці ноші. Ноші складаються, як сумка. Вона легка, її можна або на плече, або якщо, коли немає кому нести, тягнути за неї", — говорить Тетяна Куценко.

Для придбання тканини на ноші в університеті організували благодійний ярмарок. Продавали вироби виготовлені своїми руками, варенки та млинці.

"Це пошиті власноруч сумки, в’язані шкарпетки. У нас на кафедрі технологічної та професійної освіти є кулінарна справа, тому долучили колег й студентів, частуємо усіх охочих млинцями", — розповіла учасниця ярмарку Тетяна Фурсикова.

Під час благодійного ярмарку продавали вареники та млинці. Фото: Суспільне Кропивницький

За дві з половиною години на ярмарку зібрали шість тисяч гривень, які використають на тканину для нош.

Новости Украины