У лавах ЗСУ виявили російського «крота»

У лавах ЗСУ виявили російського "крота"

Фото: СБУ СБУ затримала чергового російського агента

Зокрема ворожий агент передав інформацію про можливі візити представників вищого командування ЗСУ. У зв’язку з цим перевіряється інформація щодо підготовки ймовірної диверсії проти військових посадовців.

СБУ затримала у лавах ЗСУ російського «крота», який збирав інформацію про західне озброєння і «полював» на ППО. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що «кротом» виявився житель Бахмута. Чоловіка ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник 72-го розвідцентру генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ) Микита Климовський.

«Після 24 лютого минулого року росіянин поставив своєму агенту перше розвідзавдання — повідомляти агресору про наслідки повітряних ударів по українському місту. Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях. Згодом зрадник отримав від російської воєнної розвідки наступне завдання — прибути до Дніпропетровщини та мобілізуватися до лав Сил оборони», — повідомляють в СБУ.

Агент завдання виконав і був зарахований до складу однієї з військових частин ЗСУ, де збирав для ворога інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах.

«Також фігурант передав агресору інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування Збройних Сил України. У зв’язку з цим перевіряється інформація щодо підготовки ймовірної диверсії проти посадовців ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що агент ГРУ намагався виявити місця базування української системи протиповітряної оборони і новітнього західного озброєння, але військові контррозвідники і слідчі СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його під час спроби передавання розвідданих російській спецслужбі.

Затриманому повідомлено про підозру в державній зраді, його взято під варту. Зрадникові загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше житель Марганця Дніпропетровської області отримав 15 років за здачу позицій ЗСУ сину- військовому РФ.

На Вінниччині чоловік отримав 15 років тюрми за співпрацю з ГРУ РФ

Джерело

Новости Украины