У Мелітополі окупанти продають віджаті українські заправки новим власникам

В Мелитополе оккупанты продают отжатые украинские заправки новым владельцам

Продати крадене – золота схема бізнесу по-російськи. Поки є можливість, у Мелітополі окупанти намагаються збагатитися якнайбільше.

За півроку окупації Мелітополя навіть у найзапекліших фанатиків "російського світу" мали розвіятись будь-які сумніви, що росіяни прийшли сюди не "розвивати" і "будувати", а грабувати і відбирати за старим принципом "хто був ніким, той стане всім".

З самого початку війни "віджимання" у законних власників АЗС та контроль торгівлі дефіцитним тоді паливом дуже вагомо набили кишені Є. Балицькому та його зграї колаборантів із так званої міської адміністрації. Коли "найхлібніший" час для спекуляції на бензині минув, Кремль направив до Мелітополя "смотрящих", які поступово прикрили лавочку з незаконним ринком палива: віджаті заправки "перенаціоналізували" і відібрали вже нібито "на баланс громади". Але це ні в якому разі не така собі подоба "законності" чи "справедливості": просто російські "гастролери" відібрали у Балицького частину його незаконного доходу і оголосили йому, що на бензиновому потоці тепер сидітимуть вони.

Ось уже окупанти підшукують для "націоналізованих" АЗС нових власників. Схема прозора як сльоза: гауляйтери Мелітополя продовжуватимуть заробляти на постачанні та спекуляції паливом, а самі заправки вирішили, поки є можливість, продати комусь якомога дорожче. У результаті можна буде наживатися ще й на нових власниках заправок, продаючи їм паливо – безпрограшна схема!

Так, загарбники від імені своєї фейкової адміністрації заявили про старт "конкурсу" на посаду адміністраторів, як вони їх називають, "безгоспних заправок" на окупованій території Запорізької області. Для участі у відборі претендентам потрібно було подати документи до 30 серпня. Окрім списку необхідних для участі у "конкурсі" документів, додається також список "кинутих" АЗС: так у Мелітополі окупанти шукають нових власників для понад 50 заправок.

Сама процедура та критерії цього "відбору" залишаються максимально неясними та непрозорими, що є доказом того, що вирішуватиметься все буде "на договірняках", переможе в конкурсі той, хто більше занесе і всі хабарі підуть у кишеню окупантам та їхньому кремлівському начальству.

При цьому навіть тут загарбники залишають собі серйозну лазівку для можливості "кинути" вже нових управляючих АЗС, тому що договір передбачає передачу заправок лише у тимчасове користування. По суті, самі АЗС все рвано залишаються у незаконній власності в окупантів, а це означає, що вони будь-якої миті можуть "переграти" умови будь-яких договорів.

Тим часом в одній із лікарень Мелітополя утворилося сепаратистське лігво.

Новости Украины