У Запоріжжі накрили підпільне виробництво «сидра»

Запорожье накрыли подпольное производство "сидра"

Слабоалкогольний напій «сидр», виготовлений із порушенням стандартів ДСТУ в підпільному цеху, потрапляв на прилавки торгівельних закладів міста та довколишніх населених пунктів.

Для його виробників – трьох місцевих мешканців — заробіток стояв вище за здоров’я та життя громадян, які ризикували отримати харчове отруєння. Правоохоронці вилучили у «підприємців» чотири тонни продукції та виробниче обладнання на загальну суму 3 мільйони гривень.

Виготовлення алкогольного напою здійснювалось шляхом розбавлення харчового спирту водою та з додаванням ароматичних композицій, що не відповідає технологічним вимогам, відповідно до яких виготовлення сидру здійснюється шляхом природнього бродіння.

Край злочинній діяльності поклали поліцейські слідчого управління поліції області та Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ. Оперативники та слідчі встановили, що для прикриття підпільної діяльності фігуранти зареєстрували  декілька товариств, від яких складали документи із завідомо неправдивими відомостями щодо якості та придбання незаконно виготовленої ними алкогольної продукції.

14 вересня поліцейські зазначених підрозділів, за силової підтримки бійців БПОП, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області провели низку санкціонованих обшуків за адресами фігурантів та місцями виготовлення і реалізації контрафактної продукції.

У результаті проведених заходів виявлено та вилучено кеги та пластикові ємності з 4 тисячами літрів спиртової суміші, спирту та готової алкогольної фальсифікованої продукції.
 

Новости Украины