Україна має сформулювати чітку відповідь на випадок застосування ядерної зброї — експерт

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Україна повинна сформулювати відповідь на питання, якою буде відповідь на можливе застосування ядерної зброї країною-агресором. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Олег Лісний.

Він припускає, що саме це може стати одним із пунктів порядку денного на сьогоднішньому засіданні РНБО, яке скликав Президент.

Загалом же експерт вважає, що основним пунктом стане формування реакції на антизаконні, антигуманні та недолугі рішення кремля щодо окупованих українських територій.

Політолог впевнений, що реакція влади буде жорсткою та адекватною.

Цитата

«Рішення будуть спиратися на позицію іноземних держав-партнерів, таких як Сполучені Штати, Велика Британія. Я думаю, що у Президента були консультації з цього приводу. Це буде рішення, яке спиратиметься на те, що вже проговорено з іноземними партнерами – тобто, у якій спосіб реагуватиме Україна, і в який спосіб реагуватиме Захід. Це буде ключовим моментом (засідання РНБО – ред.). Ще один з моментів – питання, яке турбує кожного українця, – ядерні погрози. На це треба сформулювати чітку відповідь України – як саме Україна у випадку, не дай Боже, застосування тактичної ядерної зброї або ж акту ядерного тероризму (наприклад, застосування високоточної по ЗАЕС), відреагує. Світ вже більш-менш озвучив певні моменти. І Україна має їх озвучити», — вважає Лісний.

Експерт впевнений, що своїми останніми діями путін перекреслив перспективу будь-яких перемовин, адже і Президент Володимир Зеленський заявляв, що у разі актів анексій перемовини з путіним стануть неможливі.

Нагадаємо

президент рф підписав указ про визнання незалежними Запорізької та Херсонської областей, території яких перебувають під російскою окупацією.

Сьогодні, 30 вересня, о 15 годині у кремлі запланована офіційна церемонія з анексії окупованих рф територій України на підставі результатів псевдореферендумів.

Президент України Володимир Зеленський скликав на 30 вересня засідання РНБО.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины