Українські театри під час війни: Херсонський театр стане частиною документальної роботи італійського режисера

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон. Італійський режисер Енріко Баральді та директор обласного театру Олександр Книга перед театром, 7 січня 2023 Фото: Олександр Книга/Facebook

Італійський режисер Енріко Баральді в Україні знімає документальний фільм про роботу театрів під час війни. До нього увійде і розповідь про Херсонський обласний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. Про це Суспільному розповів генеральний директор театру Олександр Книга.

"Говорили три години — про фестиваль "Мельпомена Таврії", у якому вони хотіли б взяти участь, про реалії, досягнення та труднощі херсонського театру. Гості лишились у захваті від того, що ми робимо, як ми робимо, від того, що театр Куліша не здається. Розповідь про наш театр стане частиною документальної роботи італійського режисера разом із театрами Києва та Одеси", — сказав Книга.

Що відомо

  • 23 березня російські військові заарештували директора Херсонського театру Олександра Книгу. У той же день Книга повернувся додому.
  • 29 травня російські військові та окупаційна влада призначили "нового" директора Херсонського обласного музично-драматичного театру. Ним став працівник закладу Валерій Шелудько.
  • У Херсоні окупаційна влада "перейменувала" обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша на "русский академический" та оголосила про набір працівників. При цьому готові брати просто "талановитих" людей без спеціальної освіти.
  • У Києві Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша відкрив осінній сезон моновиставою "Кицька на спогад про темінь". Це історія біженки з Донбасу у 2014 році.

Новости Украины