З початку деокупації Херсонщини близько 17 тисяч жителів області скористались безплатною евакуацією

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон. Волонтери загону швидкого реагування Червоного Хреста евакуюють маломобільних людей, 5 грудня 2022 р. Фото: Червоний Хрест України/Facebook

Безплатна евакуація з міста і деокупованих населених пунктів Херсонщини триває. Протягом останньої доби цією можливістю скористались 59 людей. Загалом з початку звільнення правобережної частини Херсонської області близько 17 тисяч херсонців, з них 2 тисяч – діти.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" повідомив голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

"Ми продовжуємо говорити, що треба виїжджати у більш безпечні території. Такі регіони, як Кіровоградська область й інші. Наші колеги з інших областей надають і житло, і виплати тим, хто потребує. І людям похилого віку видають їжу", — сказав Толоконніков.

Втім, зазначив керівник пресофісу, з настанням теплої погоди люди вирішують лишатись вдома попри обстріли.

"Люди хочуть працювати на своїй землі. Також не так холодно, не треба опалювати помешкання, тому вирішують, мабуть, залишатись. І вже багато людей виїхали тих, хто хотів. Хто лишається, кажуть, що ми тут будемо до останнього", — сказав він.

Що відомо

  • Російські військові обстріляли Білозерську громаду на Херсонщині. Одна людина загинула, четверо поранені
  • У Херсоні армія РФ обстріляла плавні. Двоє чоловіків встигли перетнути річку, але на березі 55-річний чоловік помер від осколкового поранення у груди. Також поранений 77-річний херсонець, його в стані середньої тяжкості шпиталізували.
  • Російські військові обстріляли Берислав, попередньо, скинули вибухівку з дрона. Поцілили в одну з адміністративних будівель — у приміщенні вибило вікна. Поранених та загиблих немає.
  • Пообіді 24 березня російські військові обстріляли село Кізомис Білозерської громади. Поцілили у приватний будинок. Поранена жінка.

Новости Украины