З російського полону визволи військового з Долинської Кіровоградської області

За інформацією: Суспільне Вінниця.

В рамках обміну полоненими 21 вересня з Росії повернувся військовий "Азову" з міста Долинська Кіровоградської області Олександр Музинський. Він воює на фронтах російсько-української війни з 2014 року, розповів Суспільному член об'єднання "Свобода" Олександр Ромащенко.

Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії

Олександр Ромащенко знає і дружить з Олександром Музинським, обоє стали членами об'єднання "Свобода" більше 10 років тому: "Дуже давно познайомились, чи у 2008, чи 2009 році. Коли почалась війна у 2014 році, він пішов у військкомат, але його не взяли в армію через проблеми з зором".

Тоді в Долинському районі готували групи на випадок окупації, Олександра Музинського призначили керівником такої, в той час він пройшов у Кропивницькому навчання з військової підготовки.

"Добре, що окупації тоді не відбулося, – розповідає Ромащенко, – він влітку поїхав до Києва, пройшов співбесіду в "Азов", і з того часу там воював. Наскільки я знаю, він був артилеристом".

Повний список звільнених з полону українців — тут.

Олександр Музинський не припиняв військової служби з 2014 року та разом з бійцями "Азову" потрапив у російський полон у 2022 році.

Інформації про інших військових з Кіровоградщини, визволених з полону, поки, немає.

Новости Украины