За тиждень фахівці Держпродспоживслужби області виявили 165 карантинних порушень.

Виявлено 165 порушень (8%), складено 132 протоколи, винесено 65 приписів та пропозицій, направлено 12 листів в органи місцевого самоврядування, 4 – в Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Всього працювало 20 робочих груп. Перевірки проводилися за участю представників 20 територіальних громад.

Зокрема перевірено:

– заклади громадського харчування – 455: 6 порушень (1,3%), 6 протоколів, 1 припис;

– об’єкти торгівлі продовольчими товарами – 862: 120 порушень (14%), 102 протоколи, 41 припис та пропозиція, 11 листів направлено в органи місцевого самоврядування, 3 – в ГУ Нацполіції в області;

– об’єкти торгівлі непродовольчими товарами – 475: 18 порушень (4%), 15 протоколів, 6 приписів, 1 лист направлено в органи місцевого самоврядування, 1 – в ГУ Нацполіції в області;

– агропродовольчі ринки – 35 перевірок: 4 порушення (11%), 4 протоколи, 2 приписи;

– дитячі дошкільні заклади – 25: 4 порушення (16%), 4 приписи;

– заклади загальної середньої освіти – 32: 7 порушень (22%), 7 приписів;

– інші заклади (перукарні, салони краси, спортзали, фітнес-клуби) – 155: 6 порушень (4%), 5 протоколів, 4 приписи.

Источник