ЗСУ попередили про можливий новий ракетний удар

ЗСУ попередили про можливий новий ракетний удар

Фото: ГУНП в Черкасской области Російська ракета, збита у Черкаській області

Українців закликали постійно пам’ятати про ракетну загрозу РФ, а сьогодні, 6 грудня, вони мають на це дві причини.

Росія може завдати нового ракетного удару по території України вже у вівторок, 6 грудня, тому українцям слід пам’ятати про небезпеку з повітря. Про це в ефірі телемарафону на Суспільному повідомив представник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ігнат закликав українців постійно пам’ятати про ракетну загрозу:

«Потрібно бути до цього готовим. Вся нація українська має жити в таких реаліях, без жодної паніки, з холодним розумом. А ЗСУ робитимуть те, що роблять найкраще — захищатимуть громадян, свою державу», — сказав Ігнат.

За його словами, сьогодні, 6 грудня, є дві причини для росіян, щоб ударити по Україні.

«По-перше, свято (6 грудня — День ЗСУ). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів трохи менше, але все-таки завдавали», — нагадав військовий.

Юрій Ігнат додав, що під час попередньої атаки українські військові знищили понад 60 російських ракет, проте Україна потребує великих сил та засобів для ефективного захисту загроз із повітря.

Він зазначив, що сили протиповітряної оборони складаються із зенітно-ракетних військ, залученої авіації, а також мобільних вогневих груп, озброєних зенітно-ракетними комплексами.

«Результати показують серйозну підготовку захисників неба. І робитимемо це надалі, битимемо ворога, як можемо. Сподіваємося на підтримку наших партнерів, які постачають нам потроху такі потрібні і такі сучасні засоби повітряної оборони — це і Gepard німецький, і IRIS-T, і NASAMS. Таких систем потрібно нам більше, щоб ми дійсно захистили та посилили існуючі системи ППО, основу якої сьогодні таки складають ще радянські комплекси Бук-М1, С-300», — зазначив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, Росія 5 грудня завдала масованого ракетного удару по території України. Були вражені об’єкти енергетичної інфраструктури у багатьох містах.

Раніше Юрій Ігнат говорив, що у ворога досі достатньо літаків, якими Російська Федерація може знову атакувати українську інфраструктуру, а тому відкидати нові ракетні удари по українських містах не варто.

Джерело

Новости Украины