Авіабаза Росії в Енгельсі на супутниковому фото: не видно явних ушкоджень – оцінка The Drive


Авіабаза Росії в Енгельсі на супутниковому фото: не видно явних ушкоджень – оцінка The Drive

Скриншот

Супутникові знімки за 29 грудня «не показують явних ушкоджень» на авіабазі в Енгельсі, де базуються стратегічні ракетоносці ВКС РФ, проте «помітно значне зниження активності російської дальньої авіації». Таку оцінку побаченому із космосу супутниками компанії Planet дали у виданні The Drive.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналісти пишуть, що нові фото показують – «неодноразові українські спроби (Україна не коментує інциденти на території РФ і не бере за них відповідальність. — ред. ) завдати удару по авіабазі, а також настання холодних погодних умов, схоже, призвели до значного зниження активності».

«Жодних явних ушкоджень не спостерігається після ймовірних українських атак на об’єкт 26 та 29 грудня», – зазначили в команді.

На фото присутні лише 11 бомбардувальників, хоча раніше їх там було більше. У The Drive зазначили, що нещодавній снігопад в Енгельсі також є причиною бездіяльності деяких літаків.

«П’ять Ту-95 явно очищені від льоду та стоять на розчищених перонах та руліжних доріжках, ще чотири залишаються покритими снігом. Два Ту-160 також здаються покритими снігом, хоча принаймні один із них має ознаки очищення перону від снігу, можливо, для забезпечення безпечного доступу до руліжних доріжок», – йдеться в описі до знімка.

  • Рано-вранці 5 грудня Енгельс прокинувся від вибухів: вони сталися на аеродромі та пошкодили щонайменше один літак.
  • Вночі 26 грудня атака повторилася: ППО РФ знову її «проспала».
  • Вдень 29 грудня в Енгельсі завила сирена та працювала ППО.
  • РФ стверджує, що це були атаки українських безпілотників. В Україні не кажуть, що спричинило вибухи, але заявляють – це результат російської агресії.
  • 7 грудня джерело FT про зброю ЗСУ заявило: «Більше немає обмежень щодо дальності, вразимо цілі навіть у Сибіру».

Джерело

Новости Украины