Аудитор проєкту ООН з промислового розвитку розповіла про співпрацю з підприємствами Київщини

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Проєкт Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» працює в Україні з 2014 року. За цей час до проєкту доєдналися близько 10 підприємств Київщини. Про це журналістам УНН повідомила Олена Бориченко, кандидат технічних наук, доцент кафедри електропостачання та сертифікований фахівець UNIDO.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макулатура замість деревини: в Обухівському паперовому комбінаті поділилися досвідом екологічного виробництва картону та паперу

Деталі

Олена Бориченко розповіла, що проєкт, попри війну, продовжує активно функціонувати в Україні. Зокрема, наразі у Білоцерківському районі відбувається підготовка до навчання персоналу підприємств.

Цитата

“За час функціонування проєкту до нього підключилося близько 10 підприємств Київщини. Мета цього проекту — різнопланова. Раніше це була просто просвітницька діяльність: тренінги та семінари.

Зараз проєкт також приймає участь і у фінансовій складовій розвитку підприємств.

Ті проекти, які хочуть впроваджувати системи енергетичного менеджменту, вони співпрацюють з UNIDO і їм надається грантова допомогу у відсотковій вартості. Десь 25% від вартості на впровадження. Це така безповоротна грошова допомога”, — розповіла експерт.

Вона додала — у 2017-2020 роках до проєкту долучився й Київський картонно-паперовий комбінат. Він ​​ на постійній основі модернізує і оновлює обладнання на більше енергоефективне та сучасне.

В рамках програми на ККПК впровадили ISO 50001:2018 «Система енергетичного менеджменту». Через це, як повідомляють на підприємстві, лише за 2021 рік там заощадили 20 373 тисяч кВт/год енергетичних ресурсів.

Нагадаємо

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема — відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів 65”.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины