«Федоров може заблокувати 1xBet за добу»: Мосійчук закликав накласти санкції та заборонити проросійського букмекера назавжди

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Проросійський букмекер 1xBet має бути забороненим в Україні назавжди. Саме тому на нього треба накласти якомога швидше санкції та заблокувати всі можливі сайти, які попри анулювання ліцензії і досі працюють в Україні. Таку думку в коментарі журналістам УНН висловив громадський діяч та колишній нардеп Ігор Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоки КРАІЛ шукає підстави для накладення санкцій на 1xBet, букмекер збирає особисті дані українців

Цитата

“Питання відносно санкційних списків має вирішувати СБУ і направляти в РНБО. Блокування ж сайтів — це питання до Міністерства цифрової трансформації. Компанія не має ліцензії — її діяльність має бути заборонена, і шановний пан Федоров (міністр цифрової трансформації — ред.) може це зробити за добу”, — наголосив Мосійчук.

Він підкреслив, що відсутність санкцій відносно 1xBet нищівно б’є по іміджу України серед міжнародних партнерів.

“Подібні речі вони б’ють по іміджу України, ними тикають, про них говорять, вони заважають розвиватися іншому нормальному бізнесу, ми ж легалізували тоталізатори? То нехай заробляють українці і українські компанії. 1xBet — це повністю російська компанія, те, що на догоду Баума (експерший заступник голови експертної ради КРАІЛ — ред.) і тим, хто водив його по кабінетах, 1xBet досі не заблокований і не внесений в санкційний список, м’яко кажучи дуже негативно відбивається на іміджі України”, — підкреслив громадський діяч.

Нагадаємо

6 вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала в Україні під брендом 1хBet, лише після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки.

Раніше ж у Комісії не помічали російського сліду букмекерської контори. А зараз — не ініціюють накладення санкцій на 1xBet, власники якого тим часом, як повідомляють журналісти, будують в Україні велику мережу з отримання особистих даних гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КРАІЛ відхрестилися від накладення санкцій на проросійського букмекера 1xBet

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины