Як зробити так, аби інфляція не «з’їла» заощадження: поради експерта

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Інфляція в Україні б’є рекорди. Через повномасштабну війну вона вже сягнула понад 24%, а на наступний рік в уряді прогнозують її зростання до 30%. Голова Ради IBOX BANK Альона Шевцова у коментарі УНН дала поради українцям, як зберегти свої заощадження в умовах росту інфляції.

Деталі

Одними з інструментів мінімізації впливу інфляції є зберігання коштів на депозитних рахунках або купівля облігацій.

“Усі українці зараз можуть вкладати кошти як у депозити (ставки в гривні достатньо високі), так і в облігації, аби зменшити ризики, бо у вас боржником є держава, яка гарантує напряму виконання своїх зобов’язань. Якщо визначатися з фінансовими інструментами, то є депозити, які ви можете розмістити під достатньо високі відсоткові ставки у гривні. З урахуванням стабільності долара, ви можете вкласти гривню під 18%, нічого не втратити і дійсно щось заробити у порівнянні з тим рівнем девальвації, який був на початку цього року”, — зазначила Голова Ради IBOX BANK Альона Шевцова.

За її словами, під час економічної кризи у 2008 році саме завдяки депозитам з великою відсотковою ставкою у 20% багатьом вдалося знівелювати втрати від девальвації гривні. Шевцова також зазначила, що нині депозити є досить надійним інструментом, адже держава гарантує 100% виплат за будь-якою сумою депозиту під час війни. Разом з тим, акціонерка IBOX BANK радить диверсифікувати свої заощадження: частину вкласти у депозити, іншу зберігати у валюті (бажано різній), також можна вкластися у дорогоцінні метали, криптоактиви та інше.

Нагадаємо

Для тих, хто хоче не лише зберегти заощадження, а ще й проявити свій патріотизм та підтримати армію, експерти радять купувати військові облігації. 

Довідка

IBOX BANK – український транзакційний банк, що працює на фінансовому ринку з 1993 року. За підсумками 2021 року банк зафіксував п’ятикратне зростання доходу. Акціонери банку інвестували весь торішній дохід у капітал банку. І з 28 лютого 2022 року статутний капітал фінустанови збільшився на пів мільярда гривень. Уже в березні, завдяки інвестиціям, IBOX BANK виріс і увійшов до другої групи банків.

У серпні 2022 року Рейтинговий комітет РА «Експерт-Рейтинг» оновив довгостроковий кредитний рейтинг IBOX BANK до найвищого рівня uaААА за національною шкалою.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины