Блокада на кордоні з Польщею: чергу до «Ягодина» з польського боку оцінили у близько 30 км

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Протест польських перевізників перед прикордонними переходами з Україною в Люблінському воєводстві триває вже 8-й день. Черга з вантажівок, які очікують на в’їзд до прикордонного переходу в «Дорогуську», що веде до українського «Ягодина», простягається приблизно на 30 кілометрів, з посиланням на дані поліції повідомляє Польське радіо, пише УНН.

Цитата

«Черга з вантажівок, які очікують на в’їзд до прикордонного переходу в Дорогуську, простягається приблизно на 30 кілометрів. У черзі стоять близько 1 300 вантажівок. Час очікування становить близько 200 годин. Що стосується ночі, то вона пройшла спокійно. Ніяких серйозних інцидентів не було. Ми не зафіксували жодних втручань», — розповіла комісар холмської поліції Єва Чиж про ситуацію на польській трасі 12 перед Дорогуськом.

Деталі

Також є черга в напрямку Гребенного на національній дорозі 17, розповіла Малґожата Павловська з відділення поліції в Томашуві. «Черга вантажівок, які очікують на перетин кордону в напрямку України, сягає близько 28 кілометрів. Останні вантажівки чекають у селі Домброва Томашівська. У черзі стоять приблизно 500 вантажівок. Час очікування становить 125 годин. Про серйозні інциденти, пов’язані з акцією протесту, не повідомляється», — сказала Павловська.

Доповнення

Як вказує видання, протестувальники перекривають дорогу для великовантажного транспорту — щогодини пропускають по кілька вантажівок на виїзд та в’їзд до країни.

Польські перевізники хочуть, серед іншого, заборонити реєстрацію транспортних компаній з іноземним капіталом у Польщі та розв’язати проблеми з українською системою електронної черги.

13 листопада представники України мають провести зустріч з представниками польської влади та перевізниками на кордоні з Польщею.

Джерело: УНН

Новости Украины