Депутати Обухівської міськради звернулися до Президента, Прем’єра та голови ОВА з вимогою не закривати Київський КПК

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Депутати Обухівської міської ради під час позачергової сесії ініціювали колективне звернення до Президента, Прем’єр-міністра та голови Київської ОВА, у якому закликали не зачиняти Київський Картонно-паперовий комбінат, який є містоутворюючим підприємством, передає УНН.

Цитата

«Розумієте, це підприємство (ККПК — ред.) – містоутворююче, тому допускати його закриття не можна. Я боюсь говорити, що може бути, якщо комбінат припинить свою роботу: це буде колапс та катастрофа. Це буде злочин, бо
місто просто не може існувати без цього підприємства» — розповіла депутат Обухівської міської ради Світлана Процун.

На думку секретаря міськради Сергія Клочка, саме завдяки Київському КПК Обухів став справжнім європейським містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Київської ОВА Кулеба розповів про важливість роботи обухівського паперового комбінату

«Кошти, які надходять від комбінату до місцевого бюджету, ми направляємо на програми розвитку нашого міста. Саме завдяки їм ми сьогодні бачимо місто, яке стало ближчим до Європи: благоустрій, тротуари, хороші дороги, відремонтовані дитячі садочки, школи. Люди сьогодні живуть в комфортному місті», — наголосив Клочко.

Представники ж підприємства, які також були присутні на позачерговій сесії міськради, висловили здивування надмірним інтересом до комбінату з боку правоохоронців під час повномасштабної війни. А голова правління ККПК наголосив — комбінат з перших днів війни демонструє свою чітку патріотичну позицію, беручи участь у волонтерських проектах, зберігаючи робочі місця та допомагаючи простим українцям.

Контекст

Нещодавно в Україні заарештували корпоративні права Київського картонно-паперового комбінату, яким володіє австрійська компанія Pulp Mill Holding.

ККПК працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. Підприємство здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема – відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів-65”.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины