«Долучаємо до благодійності дітей»: на Вінниччині на ярмарку в ліцеї зібрали 48 тисяч гривень для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Ярмарок в Агрономічненському ліцеї. Фото: Суспільне Вінниця

Більше 48 тисяч гривень на підтримку захисників зібрали на ярмарку, який зорганізували учні та педагоги ліцею у селі Агрономічне на Вінниччині. За словами директорки закладу Наталії Ануфрієвої, це вже другий таких захід у цьому навчальному році. Восени для оборонців зібрали 40 тисяч гривень.

Суспільне Вінниця

Окрім, цього ліцеїсти доєднуються і до інших акцій, які зорганізовують волонтери, щоб допомогти українській армії.

Ініціаторами чергового ярмарку виступили волонтери ГО "Подільська ластівка". Очільниця Оксана Іванькова розповідає, що через соцмережі необхідну суму на армію зібрати важко, тож залучили ліцеїстів. Вторговані гроші підуть на закупівлю радіостанції для 79-ї окремої мотопіхотної бригади, яка захищає Україну на Донеччині. Коштує така 60 тисяч гривень.

Суспільне Вінниця

"Ми знаємо, що звʼязок на Донеччині — це є проблемою, і вона допоможе нашим військовим на нулі отримувати звʼязок, адже до неї входить вісім рацій. Це від 50 до 60 тисяч гривень рацій. Зважаючи на те,де її купувати", — каже Оксана Іванькова.

Під час заходу провели й лотерею. Вартість квитка була 100 гривень. Розігрували три лоти.

"Перший лот — це розписана з передової гільза, другий лот — це смаколики від наших крафтових виробників, і третій — це від майстрині народної творчості Наталії Луценко. Охочі придбають квиток за 100 гривень, а потім якийсь учень дістане номерок і виграє щось із цього", — розповідає Оксана Іванькова.

Вторгували учасники ярмарку 42 225 гривень.

Вчителька біології Ольга Свередюк смаколики продавала разом із ліцеїстами 8-Б класу. В асортименті — козацькі бутерброди, деруни, торти, варення, солодощі.

"Продаємо кекси, бутерброди, желе, тортик "Наполеон", плюшки з яблуками, шаурму діти зробили. Паска, крашанки. Найдорожчою була баночка домашнього варення — 50 гривень, а так, то ціни по 10 і 15, 20, 30 гривень",— каже Ольга Свередюк.

Суспільне Вінниця

Шоколадне печиво з цукровою пудрою на ярмарку продавала вінничанка Катерина. Суспільному розповіла, що має двох ліцеїстів: син закінчує перший клас, донька — четвертий. Печиво готували разом. Продає по сім гривень за одне.

"Хочемо допомогти, як можемо, і дітей долучаємо до благодійності. Хто не зміг з батьків приготувати, то купили продукцію, але долучилися всі", — каже Катерина.

Четверо друзів — два Дмитра, Артем та Кирило — теж ярмаркували. Показують, що купили і за скільки.

"Я купив цукерки на паличці та желе, кекс. Мені мама дала сьогодні більше грошей, аби я щось купив", — каже Дмитро.

"Я купив три кекси, тортик та сосиску в тісті. Все було дуже смачно", — каже Кирило.

Новости Украины