Генерал оцінив ситуацію на фронті та назвав головні завдання українських військ

Одне з завдань українських захисників полягає в тому, щоб виграти час і підготувати сили для майбутніх контрнаступальних операцій, зауважив генерал-лейтенант.

Ігор Романенко прокоментував ситуацію на фронті / фото 117 окрема механізована бригада

Російські окупаційні війська не припиняють штурмів позицій українських військових. На ситуацію впливають і погодні умови, каже генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Ігор Романенко. 

В ефірі «24 каналу» він додав, що українські війська виконують завдання стратегічної оборонної операції і задіюють резерви, аби зупинити просування російських загарбників по всій лінії фронту. 

«Від півночі Харківської області і до Херсонського напрямку, де ворог на всіх цих відтинках локально на тактичному рівні, але просувається вперед. Тому ті невеличкі резерви, про які ми говоримо, використовуються для того, щоб виконати це перше завдання стратегічної оборонної операції», – сказав експерт.

Відео дня

При цьому Романенко додав, що під час виконання таких операцій українські військові ліквідують якомога більше техніки та живої сили окупаційних військ РФ. Крім того, є ще одне завдання, яке полягає в тому, щоб виграти час і підготувати сили для майбутніх контрнаступальних операцій, зауважив генерал-лейтенант.

«Але до цього треба ще дійти, тому що сил не вистачає на зупинення просування вперед ворога, і це виконання першої задачі у стратегічній оборонній операції», – констатував Ігор Романенко.

Джерело

Новости Украины