Не тільки F-16: Україна може отримати від авіаційної коаліції нові «пташки»

Гелікоптери Україна має отримати окремо від винищувачів F-16.

Сьогодні відбулося 18 засідання «Рамштайну» / фото УНІАН, Олександр Синиця

Коаліція спроможностей з розвитку Повітряних сил України в межах роботи Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн) розглядає можливість надання Україні гелікоптерів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав директор Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України, полковник Геннадій Коваленко на брифінгу Міністерства оборони України за підсумками 18-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Зокрема, Коваленко перерахував напрямки довгострокової підтримки для України, над якими працюють союзники. «Це розвиток спроможностей Повітряних сил. До речі, сьогодні прозвучало, що це не тільки отримання літаків F-16, про які усі знають. Розвиток спроможностей Повітряних сил також стосується і гелікоптерів. Сьогодні це чітко прозвучало. І безпілотних платформ», — наголосив Коваленко.

Відео дня

Він додав, що іншим напрямком довгострокової допомоги є засоби протиповітряної і протиракетної оборони наземного базування. «Ми усі з вами, на жаль, зранку були свідками агресії. Тому, ми і наші союзники та партнери зосереджуємо зусилля на системах протиракетної і протиповітряної оборони», — сказав Коваленко.

Джерело

Новости Украины