Про коменданта «Аушвіца»: фільм «Зона інтересу» з шортлиста «Оскара» отримав дату прокату в Україні

Драма про родину коменданта концтабору «Аушвіц» Рудольфа Гьосса вже встигла отримати чимало престижних нагород і номінацій.

Кадр з фільму «Зона інтересу» / фото Arthouse Traffic

22 лютого 2024 року в українських кінотеатрах вийде історична драма «Зона інтересу» (The Zone of Interest). Одну з головних ролей у стрічці виконала Сандра Гюллер, яку визнали найкращую європейському акторкою 2023 року.

Головні герої фільму – чоловік із дружиною, які будують оселю мрії з затишним садом, дорогими пожитками, родинними вечорами за читанням із дітьми. І тільки високий паркан нагадує, що поруч з їхнім райським куточком стоїть концтабір, де чоловік працює комендантом. Фільм заснований на однойменній книзі Мартіна Еміса про коменданта концтабору «Аушвіц» Рудольфа Гьосса.

«Зона інтересу» – новий фільм від студії А24, відомої оскароносними стрічками «Все завжди й водночас» Деніела Шайнерта і Дена Квана, «Кит» Даррена Аранофскі, «Місячне сяйво» Баррі Дженкінса, а також фільмами Арі Астера «Усі страхи Бо» й «Сонцестояння» і серіалами «Сварка» та «Ейфорія».

Режисер Джонатан Ґлейзер – автор найкращого незалежного британського фільму 2000 року «Сексуальна бестія». Загалом Ґлейзер був двічі номінований на премію BAFTA, а два його фільми – «Опинись у моїй шкірі» й «Народження» – були в офіційному конкурсі Венеційського кінофестивалю. 

Джерело

Новости Украины