Міноборони України про «Рамштайн-18»: сценарію припинення допомоги від США немає

Натомість, розглядаються шляхи збільшення підтримки і нарощення виробництва зброї та боєприпасів.

У Міноборони розповіли, чи розглядали на «Рамштайні» можливість припинення допомоги Україні від США / фото ua.depositphotos.com

На порядку денному засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») немає сценарію припинення допомоги для України від Сполучених Штатів Америки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк на брифінгу за підсумками 18-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн». Зокрема, він відповів на запитання, чи розглядали на засіданні методи військової допомоги, якщо Конгрес США не схвалить додаткове фінансування для України.

«На порядку денному немає такої опції, що Сполучені Штати якимось чином припинять підтримку. Обговорювались, натомість, способи, щоб у будь-якій ситуації цю підтримку тримати на високому рівні», – наголосив Павлюк.

Відео дня

При цьому, за його словами, дуже важливо, що не тільки США, а й інші партнери говорять про важливість і чіткий намір збільшувати виробництво зброї та боєприпасів, а також виводити виробництво у 2024-му році на повну потужність. 

Він додав, що кілька держав говорили про «великі пакети фінансової допомоги і про наміри збільшувати ці пакети». Павлюк також зазначив, що недоречно говорити про якісь сценарії, що Україна взагалі залишається без чогось.

«Про це не йде мова. Йде мова про максимальне збільшення пакетів допомоги, щоб вони відповідали потребам України», – констатував Павлюк.

Джерело

Новости Украины