Протести в Росії: політолог назвав три «точки», по яких треба бити

Треба інвестувати в націоналізм, але утриматись від великих очікувань, зазначив експерт.

Зараз буде найкрихкіший момент в кар’єрі Путіна за всю історію, вважає експерт   / скріншот

Є три невеличкі «точки» в Росії (Дагестан, Ічкерія і Башкортостан), по яких треба бити, щоб завдати серйозного удару по владі РФ. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк в ефірі 24 каналу.

Зокрема, він прокоментува події у Башкортостані — протести на підтримку Фаіля Алсинова, якого засудили до чотирьох років колонії.  

«Дагестан, Ічкерія та Башкортостан — це три найкрихкіших точки, куди треба бити, де може вийти найлегше. Ми вже зрозуміли, що з європейською частиною Росії нічого не зробимо — ні Петербург, ні Москва не вийшли, не струснули Путіна, що не хочуть війни», — каже Давидюк.

Він вважає, що з лідерами Башкортостану було б непогане налагодити відносини.

«Деякі лідери Башкортостану сидять у Відні, інші — у Лондоні, тобто з цим можна працювати й точно треба. Зараз буде найкрихкіший момент в кар’єрі Путіна за всю історію — «коронація короля» (вибори у РФ). Це крихкий момент, коли ти начебто влада, але ще не влада. І цей момент можна зірвати – він дуже крихкий…», — вважає фахівець.  

На його думку, головне — треба «там» інвестувати в націоналізм, що дасть пікову точку, коли такі як Башкортостан, почнуть відколюватися, та не буде місця для федеративності.

«Бо цей хлопець (Фаіль Алсинов – УНІАН) — не екоактивіст, як його часто подають. Він політичний націоналіст своєї республіки. Він каже: «Я не хочу, щоб крали золото, не хоче, щоб крали соду». Це — політична історія. У Башкирії тепер звелося все до того, що вони закликають все-таки зберегти свою націю, вони не хочуть розчинитися в російській імперії серед росіян», — наголошує Давидюк.

За його словами, башкири не хочуть, щоб їх називали росіянами. Місцеві активісти закликають користуватися башкирською мовою й все це — дуже важливо. Крім того, сама Республіка Башкортостан у конституції виписана так, що вона – майже готова держава, як й Татарстан.

«Тобто росіяни, які йшли начебто їм допомагати, а насправді – колонізували, по документах навіть не закрили своє питання», — розповів Давидюк.

Джерело

Новости Украины